• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۱۷۰۳۲
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳

 آژانس بين المللي انرژي اتمي، نتانياهو يا پمپئو؛ کدام دروغگويند؟

 آژانس بين المللي انرژي اتمي ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي ايران را تائيد کرده است، پمپئو مي گويد ايران هيچگاه دنبال سلاح هسته اي نبوده اما نخست وزير رژيم صهيونيستي با سيرک بازي مدعي تلاش تهران براي دستيابي به سلاح هسته اي است.

 آژانس بين المللي انرژي اتمي، نتانياهو يا پمپئو؛ کدام دروغگويند؟

دوشنبه شب بنيامين نتانياهو با تکرار نمايش سخيفي که پيش از اين در مجمع عمومي سازمان ملل متحد به اجرا درآورده بود با نمايش دادن تعدادي عکس و  سي دي و زونکن  مدعي شد که با همکاي امريکا به اين اسناد دست يافته ايم که اثبات مي کند ايران پس از توافق هسته اي در سال 2015 در جنوب تهران فعاليت هاي هسته اي مخفيانه خود را آغاز کرده است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اين نمايش خود با اين ادعا که با همکاری آمریکا به سندي دست یافته است، ادعا کرد «ایران پس از امضای توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵، در منطقه شورآباد تهران فعالیتهای هسته ای مخفیانه خود را آغاز کرده است.
نمايش تلويزيوني نتانياهو و مستندات ادعايي او از چند جهت فاقد اعتبار است، نخست اينکه ادعاهايي را که
در باره فعاليت هاي گذشته هسته اي ايران مطرح مي کند مبتني بر همان موضوع پرونده ادعايي يا pmd  است که بر اساس ادعاهاي گروهک تروريستي منافقين،  تهران را به داشتن فعاليت هسته اي نظامي متهم مي کرد و با بازرسي دو مرحله اي آژانس از پارچين اين ادعاها فاقد اعتبار شناخته و پرونده بسته شد.
دوم اينکه نتانياهو مدعي است که با همکاري امريکا اين اسناد را به دست آورده است آن هم در حاليکه مايک پمپئو که تا يک ماه پيش در سمت سازمان مرکزي اطلاعات امريکا(سيا) را به عهده داشت و اکنون به سمت وزير امور خارجه اين کشور منصوب شده است گفت ايران هيچگاه نه در گذشته و نه حال به دنبال توليد سلاح هسته اي نبوده است در آينده نيز در اين مسير گام بر نخواهد داشت و سيا پيش از اين به همراه 16 سازمان اطلاعاتي ماهيت صبلح آميز برنامه هسته اي ايران را تائيد کرده بود.
سوم اينکه تائيد ماهيت برنامه هسته اي ايران بر اساس ادعاهاي اين وآن شکل نگرفته، بلکه آژانس بين المللي انرژي اتمي بر اساس شواهد ومستنداتي که طي بازرسي هاي گسترده وحتي فراتر از وظايف قانوني اش، به اين نتيجه رسيده که اين فعاليت ها صلح آميز است.
چهارم اينکه نتانیاهو مدعي است: «اسرائیل به نیم تن از مواد داخل دیوارها، ۵۵ هزار صفحه و ۵۵ هزار فایل دیگر در بیش از ۱۰۰ سی دی دسترسی پیدا کرد. به نظر مي رسد نتانياهو از استراتژي دروغ بزرگ گوبلز ماشين تبليغاتي هيتلر تقليد کرده است تئوري که مي گويد هر چه دروغ بزرگتر واصرار بر آن بيشتر شود باورپذيري آن افزون خواهد شد. نتانياهو به گونه اي از دستيابي به نيم تن مواد هسته اي در داخل ديوار سخن مي گويد که گويا به نيم تن پهن دست يافته که به سادگي در دسترس گذاشته شده است. يا هزاران اسنادي که گويا آن قدر بي ارزش بوده اند که در دسترس او گذاشته شود.
پنجم اينکه او در باره برنامه موشکي ايران هم ادعاهايي مطرح کرده است آن هم در حاليکه  در توافق هسته اي ايران با پنج بعلاوه يک فقط بر ممنوع بودن توليد موشک هاي با قابليت حمل کلاهک هسته اي تاکيد شده است و موشک هاي ايران اين قابليت را ندارند و اصولا با توجه به اينکه برنامه هسته اي ايران صلح آميز است نيازي به توليد چنين موشک هايي نيز نيست.
ششم اينکه اين ادعاها هيچ اعتبار حقوقي ندارد و يک کنش سياسي براي تشويق دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا به خروج از برجام است. ترامپ قرار است 12 مي (22 ارديبهشت ماه) در اين باره تصميم بگيرد. و حالا اگر ترامپ بخواهد با مستمسک قرار دادن اين ادعاها از برجام خارج شود اين اقدام او نيز بي اعتبار خواهد بود و اين حق تهران خواهد بود که در برابر اين نقض تعهد و بدعهدي اقدام متقابل نمايد.
 
 
  --------------------------------------------------------
رضا محمدمراد

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)